Dansk Farmacihistorisk Samling

IMG_2257

Dansk Farmacihistorisk Samling,

Pharmakon, Hillerød, 16. april 2024.

Dansk Farmacihistorisk Samling er en fascinerende samling, der giver indblik i farmaciens historie gennem de sidste hundrede år. 

 

Vi var 24 deltagere og vores guide viste os rundt i de enkelte afdelinger, men brugte lidt for meget tid på detaljer i første del af rundvisningen, så vi kom lidt bagefter og fik ikke tid nok til at se de sidste udstillinger.

 

Samlingen omfatter tre hovedsektioner:


Apotekssektion: Her udstilles prydgenstande fra danske apoteker, såsom skilte, symboler, krukker, flasker, mortere, vægte og andre faglige antikviteter. Der er også udstillinger af redskaber, apparater og maskiner, som apotekerne har benyttet ved den håndværksmæssige fremstilling af lægemidler. Farmaceutiske bøger og arkivalier er også en del af denne sektion.


Tabletteringssektion: Denne sektion belyser udviklingen af tabletfremstillingen fra håndværk til industri. Den indeholder tabletmaskiner og andre apparater, der er blevet brugt i forbindelse med fremstilling af tabletter i danske apoteker og lægemiddelindustrivirksomheder.


Lægemiddeludstilling: Her vises et udvalg af forbrugerpakninger med apoteks- og fabriksfremstillede lægemidler. Dette illustrerer udviklingen af lægemidler fra lav- til højteknologiske produkter. Nogle af apparaterne og maskinerne i samlingen er bragt i original og funktionsdygtig tilstand ved restaurering, således at fremstillingen af lægemidler kan demonstreres.


Efter lektionen i medicinens verden, gik vi lige over vejen til Hotel Hillerød og Restaurant Krydderiet, hvor vi fik en sublim 3-retters menu med tilhørende vine.


Jeg er sikker på alle syntes det var en begivenhedsrig dag.


Ref.: Sekretær Poul Jensen, 17.04.2024