Assistens kirkegård

Oldtimerne tropper op i al slags vejr

       Nørrebro - Kjøbenhavns åndelige centrum

  Det mente i hvert fald forfatteren Martin A. Hansen, idet der på Assistens Kirkegård på Nørrebro er begravet mange kendte og indflydelsesrige per-sonligheder fra erhvervslivet, kulturlivet og den politiske verden samt ikke mindst kunstnerlivet i København fra starten af år 1700 og op til år 2000
.
 
Onsdag den 27. august 2008 var 42 personer fra Grafisk Old-Timer mødt op for at gå en tur og se på gravsteder på kirkegården. Vejret vekslede lidt, men det var til at holde ud, da det ikke blæste og var rimeligt varmt. Vores guide Palle AAgaard vidste simpelthen alt om, hvad der var og hvad der foregik på kirkegården, samt kulturhistorien bag hver enkelt gravsten. Det var fantastisk spændende at høre ham fortælle om f.eks. familien Bodenhoff, Peter Faber, Peter von Scholten samt H.C. Andersen og Dan Turell - ham med de sorte negle. Turen skulle vare til kl. halv et-et for kl. 13.00 havde vi bestilt frokost på restaurant "Bodega" på Kapelvej. Vi ankom først kl. 14.00, men heldigvis kender de Palle, så forsinkelsen kom ikke bag på dem. Hvis vi ikke havde stoppet Palle kunne han have fortalt mere i timevis. Det er en kolossal viden han har og som han gerne vil øse ud af.
  På "Bodega" var der dækket op til os alle med husets platte. Den var meget kreativ og arrangeret på en meget stor og tung rektangulær tallerken. Det så flot og spændende ud. Her var ni forskellige slags tapas, startende med krabbesalat og sluttende med to slags oste med dejlig varmt ristet rugbrød og franskbrød. Hertil kunne man bestille GB øl fra minibryggeriet i Roskilde. Det er en frokost man kan anbefale sin bedste ven. Efter kaffen slutte vi kl. 16.00. det havde absolut været en indholdsrig dag med store historiske oplevelser, god mad og kammeratlig hygge som sædvanlig.

Tom Hilfling