Tysklandsturen

Sommertur til Lüneburger Heide den 

14.-18. august

LÜNEBURGER HEIDE 

1. dag: Udrejse fra Valby Undervejs nyder vi en god frokost. Tur fortsætter sydpå til hotellet på Lüneburger Heide, tæt på byen Verden. Aftensmaden på hotellet 

 2. dag: Walsrode Fuglepark Morgenmad på hotellet. Dagen byder på en udflugt til Walsrode Fuglepark. Her kan vi både møde verdens mindste og verdens største fugl samt de mere end 600 andre arter i parken. Har du lyst, kan du overvære spektakulære fugleshows både ude og inde, og det vækker altid begejstring, når fuglene fodres. Selve parken er på hele 24 hektar og huser også mængder af skønne blomster, planter og træer arrangeret i forskellige haver. Op mod 120 forskellige rhododendronarter og 70 forskellige roser er repræsenteret, så der er i høj grad også noget at se på for alle havebegejstrede. Fælles frokost i fugleparken. Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Soltau, hvor man kan udforske byen, eller slappe af i hotellets hyggelige have. Aftensmad på hotellet.  

3. dag: Oplevelser i Celle Morgenmad på hotellet. Udflugt til byen Celle, hvor vi først skal på en byrundtur til fods i den historiske bydel. Her findes snesevis af romantiske bindingsværkshuse, mange med smukke træudskæringer – blandt andet det næsten 500 år gamle Hoppener Haus i hele seks etager. Desuden besøger vi slottet, hvor den danske dronning Caroline Mathilde boede de sidste år af sit liv. Her endte hun sine dage blot 24 år gammel, landsforvist og uønsket i Danmark efter affæren med Struensee. Fælles frokost på en hyggelig restaurant, hvorefter der er tid på egen hånd til at gå lidt på opdagelse. Tilbage på hotellet, med tid til hygge og afslapning inden aftensmaden nydes.

4. dag: Lüneburger Heide – Uelzen – ”Das verrückte Haus” Morgenmad på hotellet. I dag skal vi opleve heden fra hestevogn. Her venter en storslået tur gennem det fantastiske hedelandskab med smeltevandsdale dannet i istiden og moræner. Vi kører gennem hede-, mose- og skovområder. Her er lyng og enebærbuskads langs vejene i det fredede område. Fælles frokost på Lüneburger Heide. Herefter videre til den hyggelige by, Uelzen, som er præget af bindingsværk arkitektur. Her skal vi bl.a. se den særprægede ”Hundertwasser-Bahnhof  ” med sine gyldne kugler, buede linjer og farverige mosaikker. Dette kunstneriske re-design af den østrigske multikunstner Friedensreich    blev foretaget i 1998-2000 i anledning af EXPO2000. I dag regnes ”Hundertwasser Station” for en af de ti smukkeste togstationer i verden. Dagens sidste besøg er ”Das verrückte Haus” – Det er det første hus i verden, som blev bygget og indrettet som et ”normalt” hus og som herefter blev vendt på hovedet ved hjælp af 2 kraner. Efter en dag med mange indtryk er vi tilbage på hotellet, hvor aftensmaden serveres. 

5. dag: Hjemrejse – frokost i Nordtyskland Efter morgenmaden forlader vi Hotel Haag for denne gang. Herefter sætter bussen kurs mod Danmark, med fælles afslutningsfrokost i Nordtyskland. Videre til Valby, med forventet hjemkomst i løbet af aftenen – efter nogle dejlige dage på Lüneburger Heide.

Tak til jer alle for jeres gode humør og gode samtaler. Det var med til at gøre turen ekstra god.

Der kommer billeder senere, når jeg får en ledig stund til at sortere ca. 600 billeder, da jeg også har modtaget en del fra nogle af dem der var med på turen.

LL

Der er endnu ingen billeder i fotoalbummet.