Cityringen

Cityringen 18. og 19. februar 2020  

Da vi var ca. 50 medlemmer og ledsagere måtte Tom lave arrangementet over to dage. Vi mødtes på Kbh. H kl.10.00 hvor vi mødtes med vores guide Frederik.

Han begyndte straks at fortælle hvad vi skulle og gav os noget baggrundsviden. Vi gik over til metroen, hvor han fortalte om den nye station. Vi gik dybt ned under jorden og steg på toget og kørte til Rådhuspladsen. Her steg vi af og op på pladsen, hvor vi fik noget historik om udgravningen til Cityringen og nogle af de omkringliggende bygninger. Ned under jorden igen og ind i det førerløse tog og videre til Gl. Strand, hvor det hele gentog sig, bare med andre ord. her stod vi og lyttede til Frederiks fortællinger i stridt og koldt blæsevejr. Ned til toget igen og videre til Marmorkirken, hvor pladsen omkring kirken ikke er til at kende igen. Ingen parkerede biler mere, så pladsen så meget åben ud. Her hørte vi selvfølgelig også en masse, for Frederiks viden var uden grænser og han talte hurtigt. Ned i dybet igen og videre til  Frederiksberg Alle. Op på alléen og høre nye ting. D ette var sidste station inden vi tog tilbage til Rådhuspladsen og gik hen til Axel Tover, hvor Frederik sluttede sin omvisning med lidt snak igen. De fire stationer vi stod af på var alle forskellige og dem fik vi naturligvis også historierne om.

Det var en fantastisk rundtur med ham som guide.

Klokken var nu ca. 12.45 og vi var tørstige, sultne og forblæste. Vi skulle spise på restaurant Trio 3, der ligger på 10. etage i Axel Tower men der er heldigvis elevator og selv om vi kun måtte være otte af gangen, lykkedes det at få alle op.

Her fik vi serveret en to retters menu. Første ret kaldtes en suppe. Den bestod bl.a. af perlebyg, porrer og en masse grønne ting, men smagte rigtig godt. Hovedretten var to små stykker pighvar, ristet spidskål (tror jeg nok) og sovs lavet på fermenteret asparges. Til begge retter blev der servet brød og smør.

Igen havde vi en dejlig dag med medlemmer og ledsagere.  

LL