Berlingske Media

Berlingske Media A/S

Tirsdag den 26. august kl. 16.30 mødtes 70 personer i Berlingsalen på 5. sal hos Berlingske Media A/S. Der var herfra en fantastisk udsigt over det gamle København. Formanden Tom Hilfling bød velkommen til koncern direktør Lisbeth Knudsen, som skulle fortælle lidt om sin egen karriere og Berlingskes nutid og fremtid og om aviser i almindelighed samt til de mange fremmødte Grafiske Old-Timere.

Lisbeth Knudsen begyndte med, at hun ikke ville fortælle om sig selv, det syntes hun ikke var særlig interessant, men at Berlingske Tidende startede for næsten 250 år siden, som et trykt medie. Hun måtte erkende, at der virkelig er sket meget med mediet up to date. Det har gennem tiderne til i dag udviklet sig til en meget moderne medie virksomhed med over 1300 medarbejdere, hvor det trykte medie kun fylder ca. halvdelen af omsætningen og lidt mindre af overskuddet. Berlingske har gennem de sidste 25 år ført en omtumlet tilværelse både teknologisk og økonomisk med op til flere ejere. Det ser nu ud til, at virksomheden er kommet ind i smult vande, efter frasalg af forskellige publikationer bl.a. de fleste distriktsblade i København. Koncernen er stadig stor med små 50 afdelinger med trykkerier, aviser, distriktsblade, reklamebureau, internet- og apps-salg m.m.

Lisbeth Knudsen fortalte meget vidende i enkeltheder om de mange forskellige aktiviteter og om deres nutid og fremtid og om hvilke tiltag og vilkår de arbejdede med bl.a. at de snarest forventer at skifte ejere. Berlinske Media A/S er i dag ejet af den engelske virksomhed Mecom, men er solgt til (i næste måned) til det familie ejede medie selskab De Persgroep i Belgien, - et af Europas største og mest moderne medie huse. Lisbeth Knudsen forventer sig meget af dette ejerskab, idet de er det eneste selskab i Europa, der har fremgang på det trykte medie og annoncesalg hertil.

Til slut takkede klubbens formand koncern direktør Lisbeth Knudsen for en meget interessant fremlægning af nutiden og fremtiden for Berlingske Media A/S samt for at bruge sin sparsomme fritid på Grafisk Old-Timer. Herefter var en buffet med bl.a. oksesteg med championsovs, dessert og kaffe til klubbens fremmødte der var klar til fortæring.

TH.