Masser af teknik

Den 24.10. 2018 var klubben på Teknisk museum i Helsingør.

Vi mødtes allerede kl. 10.00 med vores guide, som var alle tiders. Han havde en evne til at levendegørende det han fortalte om samtidig med, at han havde en god humor. A

Det første vi hørte om, var rumkapslen som Andreas Mogensen blev sendt ud i rummet med. De var tre personer om bord på en meget lille plads. De var spændt fast og sad i fosterstilling med knæene helt op til hagen i sæder der var specielt lavet til dem. Opturen varede 10 timer, så det må ha´ været rart når de endelig kunne strække sig. Der var løbebånd o.a. om bord, så de kunne motionere, for musklerne kan skrumpe når man er i vægtløs tilstand. Guiden fortalte en masse om brændstoffer og hvordan de virkede og hvordan delene på rumsonden blev afstødt og hvordan resten blev styret med forskellige gasser der blev antændt. Alt dette er dog ikke for alm. mennesker at huske. 

Efter rumsonden, gik vi til flyene og fik historien om brødrene Wilbur og Orville Wright, som betragtes som de første der fik et fly i luften den 17. december 1903. de foretog fire flyvninger, hvor den længste vare i 59 sec.

Ellehammer forsøgte at blive den første i verden der kunne få et fly til at lette, men da det var bundet fast til en stang, som det kredsede om, blev forsøget ikke godkendt. Vi så andre fly og hørte også om nogle biler.

Da omvisningen sluttede efter ca. 90 min. havde vi noget tid inden vi skulle spise, så nogle gik ind og så en fantastisk modeljernbane. Denne havde taget 10-15 år at bygge og de er ikke færdige endnu. Den var virkelig flot med tog der kørte (selvfølgelig). Der var modeller af Novos første bygninger, sportspladser, restauranter med små mennesker der sad og hyggede sig o.m.a.

Herefter gik vi til frokost, hvor der var smurt dejligt smørrebrød til os.

Igen havde vi en lærerig og dejlig dag med medlemmer og ledsagere.

LL