Regensen

Torsdag den 19. januar

havde Grafisk Old-Timer årets første arrangement, som gik til Regensen.
 
Collegium Domus Regiæ fra 1623 er et af Danmarks ældste kollegier. Et åndehul midt i København overfor Rundetårn og bolig for 100 alumner. Hostrup, Jens Otto Krag, Kaj Munk, Brorson, Kingo og Blicher er nogle af de personligheder, der i tidens løb har haft deres studentertid på Regensen, som er et sted for traditioner, med højt til loftet og under historiens vingesus holdes der fast i den studentikose livsglæde. Det var også her Mogens Glistrup og Simon Spies lærte hinanden at kende. Vi mødtes i gården med Anja, som fortalte og viste os rundt med stor viden og hengivenhed over for stedet, hvor hun havde boet i 2 1/2 år og med vemod skal flytte fra til sommer, når hun har taget sin afgangseksamen.

På rundturen, som varer en times tid, hører vi om Regensens historie, arkitektur og ikke mindst de mange traditioner der stadig holdes i hævd, de traditionsrige arrangementer, som lindefrokost, som bliver afholdt i gården under det store lindetræ, som bliver ”pyntet” med masser af toiletpapir. Julebal og revyen. ”Slåbrok”, hvor man møder op til morgenmad i biblioteket med oplæsning iklædt slåbrok. Provste-te, hvor man bliver inviteret til te hos ”provsten”, som er det højeste embede inden for hierarkiet. Embeds-mands-middag og store Regensrådsmøde. Disse er nogle af de forskellige ”samfund” på Regensen. Vi hører om, hvad det vil sige at holde et regensembede, om kollegiets berømtheder, om kunsten at sjofle og om, hvad det vil sige at dø i løbet af ens levetid (regensianerne 'dør', når de fraflytter Regensen).
På turen rundt om kollegiet ser vi regensgården med Frk. Lind, som er det gamle lindetræ, den gamle kirkefløj, fægtekælderen og den gamle viceprovstebolig. Vi så et af alumnernes værelser og sluttede af på biblioteket. Læs mere på Regensens hjemmeside www.regensen.dk

Efterfølgende spiste vi frokost på ”Det lille Apotek”. Kbh.’s ældste spisested fra 1720. Vi havde valgt deres ”Apoteker anretning”, som bestod af to slags sild, dejlig varm og nystegt fiskefilet, flæskesteg med sprøde svær, dejlige frikadeller, og lun leverpostej, alt med det traditionelle tilbehør. 

Da der var begrænset deltager adgang, var det kun for medlemmerne, som igen havde en dejlig dag under historiens vingeslag, både på Regensen og Det lille Apotek.
Tilslutningen og ventelisten,  var så stor, at der arrangeres en ny tur den 09. februar.
  

LL