Jubifest

20 års jubilæum

19.-20. august 2016 afholdt Grafisk Old-Timer sit 20 års jubilæum. Det foregik på Hotel Frederiksdal, hvor vi var 95 medlemmer og ledsagere, der skulle igennem et ret stort program. Nogle var kommet langvejs fra, Sønderjylland og syd og Nordsjælland.

Efter vi havde aflevet vores habengut på værelserne, der var dejlige og meget rene, mødtes vi på terrassen og fik en snak inden vi kl. 15.30 skulle på bådfart en times tid. Forinden havde bestyrelsen sørger for, at der var godt med Prosecco, vand, snacks og slik ombord på begge bådene, som vi skulle benytte. Jeg tror, at vi havde vejrguderne med os, for vi var igen meget heldige med vejret, på trods af nogle dage med regn forinden. Vi var også nogle stykker der havde bedt meget intenst til dem. I løbet af den flotte sejltur havde vi forsynet os godt med drikkevarerne og slikket, så hvis ikke humøret var i top forinden, blev det det i hvert fald på bådene.
Efter sejlturen havde vi en times tid til at nette os og tage pænere tøj på inden middagen og mødtes igen på terrassen til vores velkomstdrinks, der var Cremant d´Alsace. Den smagte himmelsk.
Kl. 18.05 gik vi til bords i den dejlige lyse spisesal og vores musik spillede imens vi satte os. Der var bordnumre på de seks borde, så folk skulle lige finde deres rette pladser også. Der var dækket fint op med blomster og hvad der hører sig til et veldækket bord. Straks efter vi havde sat os kom tjenerne med
hvidvinen, der var en Chardonnay Puglia og samtidig kom forretten der bestod af multe med sprødstegt skind og dagen tilbehør. Inden vi begyndte spisningen bød formand Tom Hilfling velkommen og Henning Mårtensen blev kåret som toastmaster, hvilket kan klarede med bravur.


Toms velkomsttale:
Kære medlemmer – kære venner – hermed rigtig hjertelig velkommen til Grafisk Old-Timers 20 års fødselsdag – jeg håber, vi får en rigtig god aften, som vi plejer, når vi er sammen – og for at holde lidt styr på snakkeriet har bestyrelsen i denne anledning valgt at udpege en toastmaster, - så hvis man er i tvivl om noget eller vil ytre sig på anden vis, så sig det til Henning Mortensen.

20 år er gået siden klubben blev oprettet – dette stik i mod GA's dir. Erik Kjær Poulsens mening - en sådan klub var der overhovedet ikke brug for mente han – men den blev oprettet alligevel og der gik ikke lang tid, før vi var over 100 medlemmer og det er vi stadig – efter mange  diskussioner fik vi sekretariat hos GA. De skulle stå for medlemsfortegnelsen, klubbens økonomi og udsendelse til arrangementer. Til at starte med var alt gratis, det var jo i den gode tid – senere skulle vi betale porto – senere igen skulle vi så betale for brug af brevpapir og kuverter - for til sidst at skulle betale flere tusind kroner om året for sekretariatet og dets arbejde -

GA København syntes det var en glimrende ide med en sådan klub, så de støttede os i mange år med et sponsorat på 30 tusind kroner om året – men som alle ved, kom der dårligere tider til faget og mange måtte lukke eller fusionere og der blev færre medlemmer i GA København -  på et tidspunkt viste sig, at vi var blevet rigere end GA Kbh.- så de ville ikke mere sponsorere os – og det var vi fordi, vi havde fået et nyt bestyrelsesmedlem som skaffede annoncer og sponsorater til klubben med 30 til 50 tusind kroner om året i mange år – et stort slid, men helt fantastik godt gjort - det er derfor vi har en formue i dag – jeg syntes lige, vi skal se dette handelstalent – må jeg bede Jørgen Piper om at rejse sig, så vi kan give ham en stor hånd som tak – vi meldte os ud af GA og har klaret os siden alene med vores eget IT, som i dag styres af Lonnie og Flemming.

Et af formålene med klubben er jo, at alle skal kunne deltage i vores arrangementer til en rimelig pris – ikke alle er jo kommet lige godt ud af deres virksomhed ”- deres livsforsikring troede de”, så derfor giver klubben et tilskud til næsten alle arrangementer - og så længe vi har formue og det har vi, - så dette vil fortsætte i mange år endnu. I øjeblikket har vi desværre kun vores kontingent som indtægt -

Vi har formået at holde 9-10 arrangementer om året og jeg syntes, de alle har været rimelig gode og nogle ligefrem spændende. Der har været faglige ting, kulturelle ting og oplysende ting - jeg vil blot nævne vores Kamin aftener, hvor en ældre fagmand fortæller om sit liv og især om hans faglige verden. Vi har også haft nogle muntre og interessante udflugter og rejser. Jeg vil blot nævne vores tur til Silkeborg og turene til Hamburg og Berlin, dejlig ture med højt humør og uden de store klikedannelser - til
Slut lige nogle praktiske bemærkninger. - Vi går ikke nedenunder efter middagen - vi bliver siddende  i dette lokale hele aftenen - vi kan gå udenfor, hvis vi har lyst til at tage kaffen der på terrassen. Vi skal være ude af værelserne kl. 10.00 og ikke som skrevet i indbydelsen kl. 11.00.

Nå! - vi skal videre - hav en god aften.

Hovedretten bestod af lækkert mørt kalvekød også med dagens tilbehør Rødvinen var Montepulciano d´Abruzzo. Desserten var en variation af is og chokolade og vinen var Vin Santo, Goretti Umbria. Middagen sluttede af med kaffe og avec.
Under middagen var der forskellige indslag. Per Køhn holdt festtalen, på trods af kun to timers varsel. Godt gjort Per og tak for det. John Anker Hansen og Jens-Peter Jacobsen  sagde pæne ord om vores klub og branche og Helmut Stark sang en tysk drikkevise, Tak for jeres bidrag til underholdning. Flemming Krogdahl imponerede igen med festavisen, hvor alt skal synges, både datoen og overskrifter,
på melodien "Moar jeg skal tisse". Stor tak til Flemming også.
Ved 21 tiden kom ballonmanden, som mange af os kender fra et talentshow i tv. Han gjorde sin entre i badekåbe og vi meget spændte på, hvad der var indenunder. Ikke ret meget, men et par shorts.

Efterfølgende blev ballet åbnet. Selvom det var et stort  dansegulv, var der alligevel trængsel indimellem. OldTimerne er nemlig "vilde med dans". Resten af aftenen var der fri bar, så man kunne få noget at styrke sig på.
Ca. 11.30 var der natmad for dem der kunne klemme mere ned. Det var klassisk pølsebord med dyrlægens natmad og dejligt hjemmebagt brød.

Men men men! Vores festlige musiker, der spillede både keaboard og guitar og sang til fortsatte, og der blev stadig danset. Enkelte havde dog valgt at gå i seng og få deres skønhedssøvn.
Dagen efter mødtes vi i spisesalen til morgenbuffet, der bød på en mangfoldighed af div. så der var noget for alle. Vi kunne så sige pænt farvel til hinanden og alle havde vist haft en dejlig jubilæumsfest.

Tak til alle deltagerne for jeres altid dejlige humør, så I er med til at gøre denne fest og andre arrangementer så gode.


LL