Museumsbesøg

Nagler? som byportene var fastgjorte med.
Nagler? som byportene var fastgjorte med.
Nøgle til datidens byport
Nøgle til datidens byport
Model af byport
Model af byport
Vandrør
Vandrør
Bymodellen i gips
Bymodellen i gips
Her er billeder fra hold 2
Her er billeder fra hold 2

 Kbh.s museum 30. september og 12. oktober

Efter en alt for lang tid, hvor oldtimerne ikke kunne være sammen pga. Corona restriktionerne, kom den store dag endelig, hvor vi kunne mødes igen og der var glæde over alt.

23 medlemmer og ledsagere mødtes på restaurant "Karla" hvor vi fik en meget lækker platte, der blev serveret på store fade og alt var hjemmelavet. Der var rigeligt og nogle kunne ikke spise det hele, selvom det smagte fortrinligt.

Vi havde ca. to timer til at fylde os inden vi skulle på museet.

Vi kunne godt have brugt mere tid sådan hyggede vi os.

Da tiden var gået, gik vi de få meter over til Kbh.s museum, hvor vi skulle på rundvisning. Vi blev modtaget af vores guide, der straks begyndte at fortælle og det var ikke småting hun kunne ryste op med.

Vi hørte om rigtig meget fra istiden og op til nutiden. Turen bød på et rigt udvalg af historier om Kbh. og dens borgere gennem tiderne. Vi hørte om det første kendte spor af menneskelig aktivitet i hovedstadsområdet. Vi hørte om skelettet af en kriger fra middelalderen og om de store brande og epidemier, som har været med til at forme det København vi kender i dag. Vi så den interaktive bymodel, som er formet på speciel gips og har koste flere mil. kroner. Den var altså også flot. Vi var også lidt omkring solkongen af Frankrig, der startede moden med røde hæle på skoene. Det var kun ham der måtte gå med sådan nogle, men det blev ikke respekteret af dem der havde råd til det, så moden bredte sig. Nu til dags kan vi nøjes med røde såler.

Jeg vil ikke skrive mere, for den 12. oktober skal det andet hold der ind. Vi må kun være 25 personer til en omvisning, men der var så mange på ventelisten, at der kunne blive til et nyt hold, så bestyrelsen besluttede at sådan skulle det være.

Det var en dejlig dag med de herlige gotter og ledsagerne.

LL