Frederik 10. - Konge af i morgen

Christian-VIIIs-Pale

Særudstilling på Amalienborgmuseet,
Christian VIII´s palæ på Amalienborg,
8. maj 2024.

49 deltagere, et usædvanligt flot antal (49).


Vi mødtes på Christiansborg Slotsplads, og kunne glæde os over, at kong Frederik beærede os med at komme kørende forbi i bilen Krone 1.


Denne særudstilling blev arrangeret i anledning af det historiske tronskifte den 14. januar, hvor Kong Frederik 10. blev den nye konge af Danmark.

Udstillingen om hans tidligere liv spændte vidt. Vi hørte, hvordan han fra den generte dreng, blev til den person han er i dag.


Om da han fik sin studenterhue.

Hvorfor han under frømandsuddannelsen fik tilnavnet Pingo.

Blandt de udstillede genstande var bjælken med kælenavnet Maren, som Kongen gravede sig ind under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen, H.M. Dronning Marys brudekjole og H.M. Kong Frederiks gallauniform fra søværnet. Vi så også de særlige genstande, som Kongens første skoletaske og hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland. Ladcyklen som børnene blev kørt til og fra skole i, da de var små.

Omvisningen varer ca. 45 min.

 

Vi sluttede med spisning på Cafe Petersborg. Bredgade 76. Hvor vi fik en Petersborg platte, bestående af: Marinerede sild, lun fiskefilet, røget laks med asparges, ribbensteg med rødkål afsluttende med brieost.


Ref.: Sekretær Poul Jensen, 25.05.2024