Besøg i Danske Bank

Den 13. maj var vi 42 medlemmer og ledsagere på omvisning i Danske Bank i Laksegade.

Vi blev vist rundt af Peter, som har skrevet nedenstående, som blev brugt til invitationen og kan bruges til referat med lidt ændringer.

Vi så det flotte bestyrelseslokale, Bellevue salen, som har lærreder på alle væggene og er udsmykket af Niels Strøbæk (ham der også har malet kongefamilien). Udenfor er denne sal den største samling af kunstneren William Scharff. Herefter gik vi ned i Erichsens Palæ hvor vi hørte lidt forhistorie om Danmark og Europa omkring år 1800. Herunder bl.a. Slaget på Reden.

Vi hørte historien om hvad der gjorde, at Kgl. agent Erich Erichsen blev en af Danmarks rigeste handelsmænd på det tidspunkt. Vi kom også en tur forbi Napoleonskrigene og Danmarks forhold til disse.

Erichsens Palæ er bygget af den kgl. bygmester C.F. Harsdorff og 1. salen er en ”paradelejlighed” med 7 værelser hvor der er lærreder på vægge og lofter, som er udsmykket med illustrationer fra den græsk-romerske mytologi. Alle dekorationer er de originale som blev malet i år 1800. Palæet siges i dag, at være det bedst bevarede borgerhus i Nordeuropa fra den florrisante periode (omkring år 1800). Møblementet i Erichsens Palæ er tilsvarende fra denne periode.

Efter rundturen i Erichsens Palæ bevægede vi os over i Peschiers Gård, som ligeledes blev bygget i slutningen af 1700tallet og som i dag er Danske Banks smukke repræsentationslokaler.

Her fik vi serveret sandwichs, vin, vand og chokolade. Besøget varede mellem 2-2,5 time incl. traktement. Vi besøgte også bankens direktionslokaler med kongegangen og ”Cigaræsken”.

Vi fik alle udleveret en fin illustreret bog med billeder fra Erichsens Palæ mv.

Det var en helt fantastik omvisning Peter leverede og vi sugede hans store viden omkring husets historik til os og det var ikke småting Peter kunne fortælle om og vi fik mange anekdoter fortalt med humor med på vejen.

En stor tak til Peter for dette interessante besøg, hvor vi igen havde nogle dejlige timer med medlemmer og deres ledsagere.

Peter og LL