Kunst, kultur og kogekunt

23. april var vi ca. 40 medlemmer og ledsagere på rund-visning på Konventum, LO skolen i Helsingør med efterfølgende frokost.

Allerede ved ankomsten, bliver man betaget af de smukke bygninger med beliggenheden ned til Øresund og som sædvanlig var en hel del kommet i god tid, så der var tid til en kop kaffe og få sludret lidt sammen. Kl. 11 blev vi hentet af vores to guider og gik op i audi-toriet, hvor vi fik en kort introduktion om husets historik tilbage fra 1969.

Vi blev derefter delt op i to grupper af vores guider.

Der er mere end 1000 malerier, men vi så dog kun et mindre udpluk af dem. Det var ikke kun malerierne og skulpturerne, der var interessante. Hele husets indretning er imponerende, selvom det er bygget på en anderledes måde end vi er vant til at se. Der er flere nicher med en murermesterbue og behagelige sofaer, hvor man kan slappe af efter et hårdt kursusforløb. Div. rum, hvor der står kaffe, te, brød og frugt m.m. til fri afbenyttelse. Her kan man sidde i Hans Wegners Y stole eller en af hans andre spisestuestole. I nogle af rummene var også de kendte safaristole af Kaare Klint. I atriumhaverne var der spændende skulpturer, hvor nogle var sammenbygget med et springvand. Dette sprang desværre ikke under vores besøg.

Efter en fantastisk rundtur, på en times tid, hvor vores synssanser var blevet mættede, var det blevet tid til at smagssanserne også blev det. Vi fik en spisesal for os selv og hentede mad fra en overdådig og lækker buffet.

Her var flere forskellige slags fisk og rejer. Der var kartoffel og pastaretter, roastbeef, frikadeller, leverpostej, biksemad med spejlæg, salater, div. sauce, oste og kager og så er der sikkert noget jeg har glemt. Der var selvfølgelig også brød til og alt var af gode råvarer og frisklavet. Hertil kunne vi drikke øl, sodavand, vand og kaffe. De stærke drikkevarer var for egen regning. Desværre kunne vi ikke smage det hele, da der var så meget forskelligt, men alle var enige om, at det vi hver i sær havde taget, smagte utroligt godt.

Atter havde vi nogle dejlige timer sammen med medlemmer og deres ledsagere.

LL